• Bezorging binnen Nederland 3,50 /// Boven de 35,- euro gratis bezorging binnen Nederland.
  • Bezorging binnen Nederland 3,50 /// Boven de 35,- euro gratis bezorging binnen Nederland.

Alles over de Hennep die wij gebruiken voor onze halsbanden

Wat is hennep?

De naam (industriƫle) hennep wordt gegeven aan vezel producerende cannabis planten, met een THC gehalte van maximaal 0,2%. Hennep heeft daardoor geen psychoactieve werking.

Hennep wordt voornamelijk vanwege de lange en sterke vezels gekweekt. De vezels worden gebruikt voor textiel, papier en verzorgingsproducten, terwijl de zaden een goede en gezonde bron van voedsel zijn.

hennep vezels die we gebruiken voor onze halsbanden
Weefgetouw om de halsbadn te kunnen weven

Produktie van de hennep

De hennepplanten groeien totdat ze ongeveer 3 meter hoog zijn, daarna worden ze gemaaid. Gemaaide hennepstengels worden blootgesteld aan water, waardoor de vezels vrij komen van de plant. De houtachtige kern wordt verwijderd, waarna de vezels tot draden worden gesponnen. Van deze draden worden vervolgens onze banden gemaakt.

Rollen hennep touw. Natuurvriendelijke basis voor onze halsbanden

Hennep bestaat van nature uit een van de meest ecologische vezels. Niet voor niets werd hennep eeuwen geleden al gebruikt. Bij een van de oudste industrieel geproduceerde producten blijkt het te gaan om stukjes stof gemaakt van hennep. Gevonden in tombes gedateerd op ongeveer 8000 jaar voor christus.

Voordelen hennep

Hennep is een snelgroeiend gewas dat weinig water nodig heeft. Doordat hennep van nature insect werend is, zijn er bij hennepteelt geen pesticiden nodig. Dit in tegenstelling tot katoen. Er is geen kunstmest nodig voor de groei. Hennep verbetert de bodem staat, het gaat de groei van onkruid op natuurlijke wijze tegen en gaat bodem erosie tegen door de diepe wortels.

Hennepvezels zijn tot wel 10 keer sterker dan katoen, ze hebben een antibacteriƫle werking en nemen niet snel vuil op.

hennep oogst, tractor is bezig met stap 1 van de oogst.
Hennep van het land naar de fabriek

Voordelen van onze halsbanden

  • geen bestrijdingsmiddelen
  • sterk en veerkrachtig
  • antibacterieel
  • snel droog
  • neemt niet snel vlekken op